Warning: The magic method Footer_Putter_Plugin::__wakeup() must have public visibility in /customers/b/7/b/hannevedsted.dk/httpd.www/wp-content/plugins/footer-putter/classes/class-plugin.php on line 70 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/b/7/b/hannevedsted.dk/httpd.www/wp-content/plugins/footer-putter/classes/class-plugin.php:70) in /customers/b/7/b/hannevedsted.dk/httpd.www/wp-includes/feed-rss2.php on line 8 Hanne Vedsted http://www.hannevedsted.dk/ Mindfullness Tue, 19 Sep 2017 19:34:12 +0000 da-DK hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.3 Mindfulness indenfor ledelse. http://www.hannevedsted.dk/mindful-leadership-summit/ Fri, 02 Dec 2016 20:39:26 +0000 http://www.hannevedsted.dk/?p=347 I starten af november måned deltog jeg i ’Mindful Leadership Summit’ i Washington DC.       #MindfulSummit Fire intense dage pakket med workshops og oplæg med en bred vifte af ... read more

Indlægget Mindfulness indenfor ledelse. blev vist første gang den Hanne Vedsted.

]]>
I starten af november måned deltog jeg i ’Mindful Leadership Summit’ i Washington DC.

img_0073      #MindfulSummit

Fire intense dage pakket med workshops og oplæg med en bred vifte af forskere og erhvervsledere.

– Dr. Dan Siegel, UCLA, professor Jerry Murphy, forhv. dekan, Harvard Graduate School of Education, Ph.D. Marc Brackett, Yale Center for Emotional Intelligence, Peter Weng, tidl. Google, nu Search Inside Yourself Leadership Institute og Ph.D. Emma Seppala, Stanford University var alle en del af de mange oplægsholdere.

Fællesnævneren for oplæggene fra erhvervslederne var, at mindfulness i varierende form havde vundet indpas på direktionsgange såvel som ‘nede i’ organisationen. Det er svært at udvælge få oplæg som værende de bedste.

De firmaer, jeg refererer til her, gjorde blot størst indtryk, men dermed ikke sagt, at alle andre bare var ’gennemsnitlige’, – langt fra.

Aetna Inc., – et forsikringsfirma indenfor sundhedsforsikring med ca. 50.000 ansatte over hele USA, er i gang med at bringe mindfulness fra en ’en-mands oplevelse’ hos direktøren videre ud til hele organisationen.

Henset til firmaets størrelse og geografiske spredning, sker det primært som e-learning og med live video streaming. Aetna’s overordnede beslutning for implementeringen er, at det skal være lokalt funderet i afdelingerne, men på trods e-learning’en skal det også være socialt, hvor oplevelser skal kunne deles medarbejdere imellem.

Accenture, – teknologi- og konsulentfirma med 275.000+ ansatte i 55 lande.

Accenture spurgte hele vejen fra top til bund i organisationen: hvad kendetegner for dig en god leder, – hvilke egenskaber værdsætter du højest hos din nærmeste chef?

Svaret var: ’autenticitet og nærvær hos min leder er dét, der skaber størst respekt og arbejdsglæde. Det giver mig lyst til at gøre lidt ekstra’.

Medarbejderne i de afdelinger, hvor chefen besad disse egenskaber, performede ganske enkelt bedre.

Der kom fokus på en helt overordnet erkendelse af, at en autentisk og nærværende leder er én af de største mangler på ledelsesniveau i virksomheder i dag. Egenskaber og kompetencer som efterspørges ikke kun af medarbejderne, men i høj grad også hos samarbejdspartnere og kunder.

Ud fra dette har man gjort mindfulness til en fast bestanddel af lederuddannelsen hos Accenture.

 

Ude i verden er mindfulness så mange gange større, end det for tiden er tilfældet her i landet. Når først effekten af en virksomheds investering i mindfulness kan spores positivt på bundlinjen, vil det gå fra at være noget ‘skabs-agtigt’, som kun de frelste bruger tid og energi på, til at blive mainstream og efterspurgt som noget, der bl.a. gør en virksomhed attraktiv at arbejde for.

– Jeg er overbevist om, det kun vil være et spørgsmål om tid, så kommer det helt af sig selv – også i Danmark.

Indlægget Mindfulness indenfor ledelse. blev vist første gang den Hanne Vedsted.

]]>
Det siger kursisterne http://www.hannevedsted.dk/det-siger-kursisterne-2/ Thu, 14 Jul 2016 16:26:26 +0000 http://www.hannevedsted.dk/?p=331 ”Dette er langt fra et ordinært mindfulness kursus. For mig er det kun en begyndelse.” ”I forhold til alt det med at sætte grænser og passe på sig selv – ... read more

Indlægget Det siger kursisterne blev vist første gang den Hanne Vedsted.

]]>
”Dette er langt fra et ordinært mindfulness kursus. For mig er det kun en begyndelse.”

”I forhold til alt det med at sætte grænser og passe på sig selv – det er så svært, men det her har hjulpet mig på vej i den rigtige retning.”

”Kurset og øvelserne er udfordrende, – men der er guld og frihed for enden af tunnellen.”

”Hvis bilen punkterer, ja så kommer man for sent. Men hvis kroppen siger fra, så presser man sig selv til det yderste for ikke at fremstå som ’sær’. Det er slut nu, for jeg har erfaret, der findes en anden vej. – Tak!”

”Har kunnet trappe meget ned på min smertestillende medicin. Jeg er bare så glad, fordi jeg kom med på kurset i MSC.”

Citater anonymiseret aht. kursisternes privatliv.    

Indlægget Det siger kursisterne blev vist første gang den Hanne Vedsted.

]]>
Forskning i Mindful Self-Compassion http://www.hannevedsted.dk/forskning-i-mindful-self-compassion/ Mon, 11 Jan 2016 13:48:00 +0000 http://www.hannevedsted.dk/?p=288 Både forskning og mængden af publikationer omhandlende Mindful Self-Compassion stiger eksponentielt i disse år. For indeværende er artiklerne kun tilgængelige på engelsk. Du kan se Kristin Neff’s liste over publicerede ... read more

Indlægget Forskning i Mindful Self-Compassion blev vist første gang den Hanne Vedsted.

]]>
Både forskning og mængden af publikationer omhandlende Mindful Self-Compassion stiger eksponentielt i disse år. For indeværende er artiklerne kun tilgængelige på engelsk.

Du kan se Kristin Neff’s liste over publicerede artikler omhandlende Mindful Self-Compassion her pr. januar 2016:

http://self-compassion.org/the-research/#areaofstudy

En oversigt fra Christopher Germer om Mindful Self-Compassion pr. januar 2016:

http://www.mindfulselfcompassion.org/publications_articles.php

I punktform er der publiceret artikler om Mindful Self-Compassion inden for områder bl.a. disse områder:

  • psykisk velbefindende
  • manglende selvværd,
  • negativ selvopfattelse,
  • kropslige idealer og spiseadfærd,
  • omsorgsarbejde og udbrændthed,
  • om coping og robusthed
  • om sundhedsmæssig adfærd og idrætsudøvere.

Check listen for jævnlige opdateringer.

Indlægget Forskning i Mindful Self-Compassion blev vist første gang den Hanne Vedsted.

]]>
Viljen til at ville http://www.hannevedsted.dk/en-artikel/ Tue, 01 Sep 2015 09:28:05 +0000 http://www.hannevedsted.dk/?p=112 Bog af Hanne Vedsted-Hansen og Mette Kold. Du præsenteres for en fortælling, der uden filter fører dig med ind i de tanker, bekymringer, udfordringer og de mange op- og nedture, ... read more

Indlægget Viljen til at ville blev vist første gang den Hanne Vedsted.

]]>
Viljen til at ville

Viljen til at ville, – en smertefortælling uden filter’. 

Bog af Hanne Vedsted-Hansen og Mette Kold.

Du præsenteres for en fortælling, der uden filter fører dig med ind i de tanker, bekymringer, udfordringer og de mange op- og nedture, man som kronisk smerteramt gennemlever – på det fysiske såvel som det psykiske plan.
Bogen (100 sider) gengiver den mailkorrespondance, som kom til at udgøre et vigtigt fundament for Hannes samarbejde med Mette som behandler.
Den ligger her på platformen til fri afbenyttelse i pdf-version (har du en iPad, så læs bogen i bred-format).

’Efter 8 underlivsoperationer på 9 år var smerterne blevet kroniske. De var der hele tiden, – omklamrende, begrænsende, trættende, lå som en tung dyne over mig uanset hvad jeg gjorde, og uanset hvor jeg var. Det var ikke til at holde ud! Jeg var fast besluttet på, at smerterne ikke måtte overtage mit liv. Men ét er at kunne sige den sætning, noget andet at få fulgt sætningen op med handling. Hvem kunne hjælpe, hvad ville hjælpe og hvor kunne jeg finde hjælpen?…
Og hvorfor så blotlægge sit inderste indre, når man i virkeligheden føler sig skrøbelig? Først og fremmest fordi det at leve med kroniske smerter ikke må være et tabu! Dernæst fordi jeg trods al min søllehed undervejs, inderligt ønsker at give andre smerteramte et håb, – trods håbløsheden. Ønsker at være med til at normalisere det ukendte, det triste og mindske den følelse af social isolation, man som smerteramt let plages af.
Bogen er nok en fortælling om smerter, men den er også en dejlig beretning om vejen frem til det fantastiske liv, jeg i dag igen er blevet en del af – mange erfaringer rigere. – Må bogen være en kilde til inspiration for de mange, mange tusinde mennesker, der dagligt lever et liv med smerter!’

LÆS BOGEN HER

Indlægget Viljen til at ville blev vist første gang den Hanne Vedsted.

]]>
112 ugers ventetid til Smerteklinik. http://www.hannevedsted.dk/112-ugers-ventetid-til-smerteklinik/ Tue, 01 Sep 2015 08:50:43 +0000 http://www.hannevedsted.dk/?p=199 Smerter, men 112 ugers ventetid… Meditation mod smerter? Tager du gas på mig? Ja ok… helt sikkert! Vejrtrækning vil gøre en stor forskel i mit liv….  Næh du, – meditation er ... read more

Indlægget 112 ugers ventetid til Smerteklinik. blev vist første gang den Hanne Vedsted.

]]>
Smerter, men 112 ugers ventetid…

Meditation mod smerter? Tager du gas på mig?

Ja ok… helt sikkert! Vejrtrækning vil gøre en stor forskel i mit liv…. 

Næh du, – meditation er for yogier, hippier og andre mere eller mindre outrerede mennesker, ikke noget for mig!

Nogenlunde sådan havde min holdning nok været, såfremt jeg i senvinteren 2006 havde fået at vide, hvad det kommende halve år ville byde på.

Forhistorien.

Gennem 9 år var jeg blevet opereret i alt 8 gange i underlivet for sygdommen endometriose. Nu kunne lægerne ikke gøre mere, jeg var gået over i en kronisk smertetilstand og indtog medicin i morfin-spektret.

Men jeg var op imod en ventetid på 112 uger, altså mere end 2 år, før jeg kunne komme på smerteklinik*.

Jeg mente, at der måtte findes andre metoder, som kunne bruges på smerteproblematikken. Jeg vidste, den stærke medicin var uholdbar i det lange løb, og i hvert fald ville et kontinuerligt behov derfor totalt udelukke, at jeg kunne komme tilbage til jobbet som flyveleder.

Værktøjer.

I min vedholdende søgning efter metoder til smertelindring, endte jeg i den modsatte ende af landet, 4 timers togrejse væk, i Aalborg hos smertepsykolog, ph.d Mette Kold.

Mette fortalte, at hun havde en ’værktøjskasse’, som vi sammen kunne kigge i og finde frem til hvilke teknikker, der ville være mest virksomme for mig.

– På én og samme tid befriende simpelt, trods det imaginære. Men jeg kunne forholde mig til de konstruerede billeder, jeg dannede på nethinden af både skruetrækker, svensknøgle og hammer; – selvfølgelig ville Mette da ligge inde med værktøj, jeg kunne bruge.

Søvn en udfordring.

Søvnkvaliteten var et meget stort problem for mig, og næsten uanset hvor mange timer, jeg forsøgte at sove hver nat, følte jeg mig træt og udkørt nærmest allerede fra morgenstunden.

Ved den første samtale med Mette fik jeg udleveret en CD med besked om at lytte til den hver aften, når jeg skulle sove. Jeg fik også afprøvet nogle af Mettes ’værktøjer’, uden egentlig at begribe, hvad det nærmere gik ud på. – Det var et eller andet med vejrtrækningen.

Jeg husker ret tydeligt, jeg var en kende skuffet over at være rejst så langt, og så bare få en CD stukket i hånden.

Efter nogle uger med lytning til CD’en, begyndte min søvn at ændre sig. Langsomt kom der en anden kvalitet over søvnen, og den samlede søvnmængde blev forøget i løbet af månederne, der kom.

Resultaterne begynder at indfinde sig.

Gennem et halvt års tid tog jeg hver anden uge togturen til Aalborg.

Sammen ledte Mette og jeg videre i ’værktøjskassen’. Jeg lærte teknikker, hvoraf jeg fandt nogle vældig gode og hjælpsomme mod smerterne, andre af teknikkerne gav mig ikke så meget, nogle ganske få var helt ubrugelige.

Den vifte af teknikker jeg over måneder havde fået indarbejdet og hyppigt brugte, viste sig så effektive mod smerteoplevelsen, at jeg efterhånden kunne klare mig med almindelig håndkøbsmedicin.

Efter fem – seks måneders træning af teknikker, formåede jeg atter at blive medicinsk godkendt til jobbet som flyveleder. Det var der reelt ikke mange, der havde troet muligt. Snarere frygtede adskillige, at jeg ville ende med blive førtidspensioneret på grund af mine smerter.

Først da var jeg klar til at lære at meditere.

Jeg begyndte på arbejde igen, og efter yderligere nogle måneder spurgte jeg Mette, om hun kunne lære mig at meditere.

Mette kiggede med forbløffelse på mig og svarede spontant: ’Jamen, det er jo det, du allerede gør!’

Jeg fattede ikke, at jeg faktisk mediterede.

Og jeg havde slet ikke forstået, at det var dét, som havde gjort smerterne til en håndterbar størrelse.

Ej heller at meditation nok havde bragt mig tilbage på job, men først og fremmest havde meditationen givet mig det leveværdige liv, jeg gennem årevis kun havde kunnet drømme om. **

Havde Mette fra start fortalt, at jeg med meditation ville kunne opnå en reduceret smerteoplevelse, ville jeg formentlig være bakket ud af døren og tænkt: ’Tager du gas på mig? Ja ok… helt sikkert! Vejrtrækning vil gøre en stor forskel i mit liv….

Næh du, – meditation er for yogier, hippier og andre mere eller mindre outrerede mennesker, ikke noget for mig!’

Her er jeg i dag.

Jeg har haft daglig meditativ og mindfulness praksis siden 2006, og støt og roligt har interessen og dybden i min meditation taget form.

Jeg har taget flere uddannelser i meditation og mindfulness, ligesom jeg jævnligt deltager i konferencer og workshops inden for dette felt både her i landet og i udlandet.

I mit CV kan du læse mere 

* I foråret 2006 var der ingen ventetidsgaranti, som dækkede kroniske smerter.

** Sammen med Mette Kold har jeg skrevet bogen ’Viljen til at ville – en smertefortælling uden filter.’ Bogen giver et billede af min udfordringsfyldte rejse med at leve med at være kronisk smerteramt uden af den grund at blive offer for det. (link til bogen som PDF udgave).

 

 

Indlægget 112 ugers ventetid til Smerteklinik. blev vist første gang den Hanne Vedsted.

]]>
Boganmeldelse – Viljen til at ville http://www.hannevedsted.dk/velkommen-til-hjemmesiden/ Tue, 01 Sep 2015 08:00:58 +0000 http://www.hannevedsted.dk/?p=83 Bogen handler om en lidelse, jeg dårligt kan udtale navnet på – endometriose. Nej… det passer ikke, den handler faktisk om meget mere end det… ‘Viljen til at ville’ handler om ... read more

Indlægget Boganmeldelse – Viljen til at ville blev vist første gang den Hanne Vedsted.

]]>
Bogen handler om en lidelse, jeg dårligt kan udtale navnet på – endometriose. Nej… det passer ikke, den handler faktisk om meget mere end det…

‘Viljen til at ville’ handler om det at være ramt af en sygdom, som de færrest kender. Den handler om at fejle noget, som ingen kan se. Den handler om omverdenens vanskeligheder med at møde den ramte på en støttende og konstruktiv måde. Den handler om den ensomme kamp mod smertehelvedet. Men den handler først og fremmest om, at det KAN lade sig gøre!

‘Viljen til at ville’ er en åben og hudløst ærlig fortælling om en del af livet, som kun få kender til, og som endnu færre af os ved, hvordan vi skal møde. Den er et indblik i op- og nedture, frustration og glæde.

‘Viljen til at ville’ er letlæst, forklarende og direkte. Bogen kan læses af alle – eller rettere bør læses af alle, fordi den har nogle vigtige budskaber til os.

Ja… ‘Viljen til at ville’ tager udgangspunkt i endometriose og i kamp mod kronisk smerte, men den er så meget mere end det. Lad den være en påmindelse til os alle om, at livet er fantastisk. Og lad den være en påmindelse til os om, at når livet så alligevel slår knuder og gør ondt, så er det værd at kæmpe for, og det KAN lade sig gøre – bare man har Viljen.

Tak for en både god og vigtig bog.

Tak Hanne Vedsted-Hansen for at du med dette store stykke arbejde har gjort det en lille smule lettere for mange mennesker at finde troen og viljen, når der virkelig er behov for det.

James Hillerström.

Indlægget Boganmeldelse – Viljen til at ville blev vist første gang den Hanne Vedsted.

]]>